torsdag 22 oktober 2009

Skrivarhelg den 12-13 sept i ungdomsgården i Tumba

Det var fullt av glada ljud, prat och skratt inne på Ungdomsgården, när jag klättrade uppför trappan mot ingången. Nästan alla replikenbarn, far- och morföräldrar, och många entusiastiska skrivare minglade i hallen!
Snart var alla där och vi välkomnades med en lek: mingel-bingo! Dom 5 lyckliga vinnare fick en superfin handduk med text: Skruvat och klart!

Jag satt på golvet och tittade på en teckning, som Mina ritade på, när det plötsligt dök upp ett ansikte bredvid mig: Pippi!
Alla barnen satte sig genast runt henne och började lyssna på hennes historier om Söderhavet och Prusiluskan och Tommy och Annika. Pippi berättade också om en skatt, som hon skulle leta efter, och alla barnen ville följa med! Då blev det spring i lokalen, när Pippi och barnen letade efter ledtrådar och skatten! Till slut hittade de den; massor av krumelurpiller! Så om era barn aldrig blir stora, är det för att de sa krumelurpillerramsan med Pippi!

I cafeterian hade den flitiga producentgruppen dukat fram korv med bröd. Det var gott efter allt springande och letande! Efter lunchen var det dags att säga adjö till sina nära och kära, som inte skulle vara med och skriva, för nu var det dags att börja spruta strålande idéer, sketcher och sångtexter. Alla hittade nog något att skriva om med någon, för snart var det ganska tyst i lokalen. Någon hummade på nån låt i något hörn, några andra skrattare till ibland, när de hade kommit på en bra text. Man kunde nästan känna, hur inspirationen flödade!

I dom gula info-lapparna stog det: kl 17 ska vi åka mot kvällens restaurang, Den Gyllene Ödlan! Och det gjorde vi. Väl framme stog det en riktig kock, som skulle hjälpa oss laga och servera en 3-rätters middag. Vi började med att dela oss i 3 grupper. Alla killar och Anna bildade en förrättsgrupp. Varmrättsgruppen och efterrättsgruppen var båda fulla av kacklande tjejer! Det vispades och skars och rullades och skrattades!
Och så gott det blev!! Riktigt lyxigt också att sitta vid bordet och få två rätter av tre serverade till sig! Efter några glas vin var man så pass glad, att man höll på att kikna av skratt för det minsta lilla, ”eller hur”?!
En härlig avslutning på en bra skrivardag!

På söndag började vi dagen med fortsatt skrivande. Vi fick även uppleva lite skratterapi, som kändes i magarna!
Lokalen var helt perfekt för ändamålet, kan varmt rekommendera i fortsättningen!!

Efter själva skrivarhelgen har vi träffats några gånger på HK. Det har skrivits lite, planerats mycket, ändrats texter, tagits mått på skådespelare och kollats på repschemat. Förra gången kom Per med några potpurri-förslag, som vi lyssnade på. Nästa vecka läser vi alla färdigskrivna texter och veckan efter blir det fotografering. Saker och ting rullar på som dom ska, och vi kommer att se till, att återigen fixa fram en minnesvärd Revy på Tumba scen!

Taija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar